luni, 26 decembrie 2011

Ce ma enerveaza pe mine la Mess si Facebook

Sunt unele lucruri pe lumea asta care ori ma enerveaza ori nu le inteleg. Sunt legate de tot ce inseamna messenger sau retele de socializare

Ma enerveaza statusurile idioate

De ce mai toata lumea isi pune la status " sunt la baie" sau  " sunt la masa" sau " ma joc bambilici". Oameni buni, am si eu o intrebare... Ce ma intereseaza pe mine  ce faceti voi? Tot ceea ce trebuie sa retina oamenii este ca nu sunteti disponibili sa vorbiti pentru cateva minute (maxim 30). Credeti-ma nu are nimeni nevoie sa stie ca sunteti la wc-u. Putem trai si fara asta.

Asta se intampla si pe Facebook. Eeee mesu ca mess-ul da Facebook-ul. Si acolo sunt sttatusuri la stare pe wall cu " sunt plecat" . Asa si?   Sau alea cu " Sunt in locul cutare cu X si Y." Distractie placuta ce pot sa spun dar de ce trebuie anuntat tot mapamondul unde sunteti voi si ce faceti in momentul ala ?

Ma enerveaza oameni care sunt Idle pentru perioade lungi de timp

Ca te-ai dus pana la bucatarie sa mai iei un fursec si ai mai stat 10 minute la taclale cu sorta e una. Dar cand vad la statusurile unora Idle- 1 ora; 2 ore; 3 ore  10 ore .  Am si eu o intrebare care imi macina existenta: De ce?  De ce mai intrati pe mess dragilor daca il deschideti si dupa iesiti in oras pt o perioada nedeterminata de timp

Mess-ul este un mod de a comunica cu alte persoane in  timp real  fara sa fie nevoie sa folosesti telefoane  fie ele fixe sau mobile sau alte trancariciuri de genul asta. Daca tu pt 2 ore nu poti  sa vorbesti cu nimeni de ce mai intri. Oricum oricat de urgeneta va fi situatia nimeni nu va putea sa dea de tine pentru ca tu ai deschis mess-ul si l-ai lasat asa. Ca sa ce?  Ca sa vada lumea ca esti si tu on? Daca e cineva care are nevoie sa iti spuna ceva pe mess  poate sa iti lase foarte frumos un offline si tu sa il descoperi dupa 5 ore atunci cand deschizi mess-ul. Oricum ar fi acelasi lucru. Doar ca asa mai induci si tu putin lumea in eroare.

Ma enerveaza mass-urile idioate

In ultima perioada am vazut tot mai multe mass-uri in care lumea spune " Aaaaa Gigel  cand intri sa dai buzz ( scz de mass)"  Dar de ce am eu nevoie sa stiu ca Gigel trebuie sa iti dea buzz? Nu poti sa ii trimiti un offline numai lui Gigel. De ce trebuie sa stie toata lista ta  ca tu ai treaba cu Gigel?

Evident nu imi plac nici mass-urile alea cu telefoane, sau tot felul de gadget-uri de vanzare. Totul la super oferta. 3 i-phone-uri la pret de unul.  Cine mai doreste, cine mai pofteste. Ar trebui acum sa ne facem toti comercinati online ca vad ca merge bine afacerea.

Mai exista mass-urile de tipul " Daca nu faci asta.. o sa mori"  sau " Daca nu trimiti mai departe la toata lista... o sa ai 10 ani de ghinion"  Ar trebui astea sa te sperie sa nu mai iesi din casa de frica sa nu iti cada un TZURTZURE in cap. Cine stie ce vrajitoare de magie neagra au conturi la Yahoo. Leaga si dezleaga toata ziua blesteme pentru utilizatorii online si/sau offline.

Si evident mai este si mass-ul de tip " caz umanitar"   Mass-urile alea care circula ani si ani si ani de zile pe mess  cu micutul X care are de 4-5 ani acceasi boala, de multe ori una inexistenta si nedescoperita.


Eeee cam asta ar fi. Daca e cineva doritor  poate sa mai adauge. Pe voi ce va deranjaza la mess?

2 comentarii:

Pavel Ilinca spunea...

ma bucur ca eu nu fac nimic de aici :D

mariuca spunea...

Normal...tu nu faci parte din astfel de categorii de oamenii