sâmbătă, 23 iulie 2011

Inception

Un film ce ma lasat masca si pe care probabil nu il voi intelege niciodata 100%. Nici actorii care au jucat in el nu cred ca l-au inteles :D. Lumea viselor este instabila si mereu inprevizibila. Asta este unul dintre lucrurile care ne invata Inception. Cum poti afla informatii din constientul uman
 daca nu prin subconstient, prin vise atunci cand mintea  este mult mai vulnerabila. Cobb detine masinaria cu care se poate strecura in mintea oamenilor intrdu-le in vise. Astfel el devine specialist in aceste  " intrari prin efractie", dar il face sa isi piarda familia. Dupa ce ii moare sotia, singurii care ii mai raman sunt cei doi copii pe care nu ii poate vedea din cauza vietii de spion pe care o duce. Dar ce se intampla atunci cand lui Cobb ii se da sansa de a revenii la viata lui de dianinte, de a fi impreuna cu fiul si fiica lui din nou. Cat este Cobb in stare sa faca pentru a-i aduce inapoi? De aceasta data lui Cobb ii se ofera o misiune diferita. In loc sa sustraga informatii din mintea umana el trebuia sa insereze o informatie. El gaseste o rezolvare labirintica la aceasta misiune: Ideea de vin in vis. Asfel el creaza un adevarat labirint de vise intrepatrunse.Este un film halucinant si psihologic despre viata traita prin vis. Este genul de film pe care trebuie sa il vezi cand ai mintea limpede si simti ca te poti concentra.  Iar dupa ce iti parjesti mintea doua ore si jumatate iti dai seama la sfarsit ca este posibil sa nu fi inteles nici jumatate si esti ofuscat pentru ca nu sti daca a cazut sau nu afurisitul ala de titirez. (Cei care au vazut stiu despre ce este vorba).

Quote:They say we only use a fraction of our brain's true potential. Now that's when we're awake. When we're asleep, we can do almost anything.